Mari Jungstedt bloggar inför Tjejmilen

Den 26 augusti 2007 var det en lycklig Mari Jungstedt som dansade över mållinjen efter att ha genomfört sitt första lopp någonsin. Hon tog Tjejmilen på dryga timmen och gladdes åt kvinnokraften runt banan. Nu är det dags att sätta fokus på 2008 års jubileumslopp för Tjejmilens ambassadör och vad är bättre för att samla tankarna än att blogga under träningsperioden fram till den 31 augusti?!

– Tjejmilen är verkligen ett bra mål för träningen och är också en inspirationskälla för att ta hand om sig även resten av året. Jag har just nu lite att ta igen efter en lång skrivperiod, säger Mari Jungstedt.

Mari har det senaste halvåret mest suttit framför datorn i sin skrivkammare och lämnade i dagarna in manus till sin femte bok ”Den mörka ängeln”. Fem extra kilo och dåligt flås har Mari att kämpa med, men hon är vid gott mod och motivationen är det inget fel på. Två gånger i veckan, kl. 07.00, sammanstrålar Mari med väninnan för timslånga joggingturer i de välbekanta Nacka-skogarna.

- Jag har ju flyttat från Nacka in till stan och jag söker nya former för löpträningen eftersom det inte är riktigt lika lätt att jogga med en okopplad hund i stan.

Axeln som värkte och krånglade förra året efter ett fall i trappan hos förläggaren är nu läkt och som går att läsa i Maris första blogg startar träningen med en vecka i Trysils skidbackar och kanske en och annan kilometer i längspåren.

Mer om hur det går får vi läsa på Maris blogg som i år går att läsa både på tjejmilen.se och marathon.se

Vem är Mari Jungstedt?
Ålder: 45 år
Yrke: Författare och journalist
Familj: Maken Cenneth, barnen Rebecka 15 år och Sebastian 14 år, golden retrievern Stina
Bor: Södermalm
Tränar helst: Ute i naturen
Aktuellt: Femte boken ”Den mörka ängeln”, Tjejmilen-ambassadör som bloggar på www.marathon.se