Maria Akraka siktar på två SM-guld

Maria Akraka gör sin första tävling i Sverige på nära två månader vid SM i friidrott som avgörs på Stockholms Stadion den 24 ? 26 juli. Akraka är anmäld på både 800 meter och 1 500 meter.

I våras demonstrerade Maria Akraka sin styrka genom att vinna både terräng-SM och Rösjöloppet. Hon hann med ett par medeldistanslopp i början av bansäsongen, men blev därefter sjuk och har inte kunnat tävla sedan i början av juni.
I vintras gjorde den 32-åriga löparstjärnan från Rånäs en övertygande comeback efter två säsongers tävlingsuppehåll. Akraka satte svenskt rekord på 800 meter redan i sin första inomhustävling.
Nu hoppas Maria Akraka två SM-guld i Stockholm nästa helg.
Anmälningstiden till SM går ut först kl 24.00 n atten till måndagen. Denna sena deadline för anmälningar är en nyhet vid årets SM. Tidigare har klubbarna varit tvungna att anmäla deltagarna tre veckor före SM vilket lett till att många chansat och anmäld friidrottare som aldrig kommer till start.
I år räknar arrangörsklubbarna Hässelb y och Spårvägen med betydligt färre återbud.
På lördagen var 429 friidrottare anmälda till SM. Då hade flera av storklubbarna - bl.a. Malmö AI, Gefle, KA 2 och Spårvägen - inte kommit in med sina anmälningar. Ytterligare drygt hundra anmälningar väntas under lördagen och söndagen.
Största gren var på lördagskvällen herrarnas 800 meter med 31 anmälda. Näst största gren var herranas 5 000 meter med 30 anmälda. Minsta grenen var damernas höjd med sex anmälda och damernas spjut med sju anmälda.