Marie pressade perset en sekund i Frankfurt Marathon

För tredje gången i år noterade Marie Söderström Lundberg 2.35 på maraton när hon på söndagen blev tvåa i Frankfurt Marathon på 2.35.20 - en förbättring av personbästat med en sekund!

Marie Söderström Lundbergs fantastiska säsong

Med 8500 deltagare och en publik på flera hundra tusen åskådare är Frankfurt Marathon ett storlopp lite i skuggan av Berlin.
För Marie Söderström Lundberg var det fjärde maran i år. I februari vann hon i Sevilla på 2.35,21. I Stockholm segrade hon på 2.36.55. I VM var hon 18:e tjej på 2.35.25.
I Frankfurt hade hon 36.15 på första milen och 1.16.26 på halvmaratonpasseringen. Fram till 30 kilometer som passerades på 1.48.59 sprang hon jämnt som en klocka. Även om Marie sedan tappade något i farten på slutet så kunde hon spurtslå polskan Marzena Helbik som ledde större delen av loppet.
- Jag rådgjorde med mig själv om jag skulle hinna ikapp polskan framför mig eller inte. Men jag försökte och segade mig förbi henne strax före mållinjen, sade en glad Marie - som tidigare har sagt, att hon har en bra spurt.
Men hon var också besviken över sin tid. Eftersom hon hade hoppats på att bättra sig med mer än en sekund.
-Jo, jag är lite besviken, eftersom jag hade hoppats på att få göra en bättre tid. Men det var så blåsigt. Och det är ju tråkigt att det inte är bra förhållanden. För man har ju inte så många chanser att kvala på i maraton.
Marie visste inte heller om att nomineringsgränsen till OS är satt till 2.33,00 (alt 2.34,00 på Stockholm Marathon).
- Nej, det visste jag inte. Men jag hade ju inte klarat av det under de här förhållandena ändå, så det kanske inte spelade så stor roll.
Och som vanligt var det ju en pigg Hässelbyllöperska efter loppet. I motsatts till de andra två på pallen.
- Jag kände mig bra efteråt. Men det gjorde inte kenyanskan Esther Barmasai (vann på 2.33.58), som bara spydde. Å polskan som jag spurtade förbi, skrek och tyckte att hon hade gjort ett så dåligt lopp.
Att tiderna inte blev "bättre" hade ju sina skäl.
- Ja, arrangörerna sa att det var den blåsigaste Frankfurt marathon någonsin. Och det var många löpare som bröt därför, bland annat Patrick Hallén, berättade Marie.
Nu blir det semester ett tag för Marie.
- Det skall bli skönt. Men det blir säkert så att om fjorton dagar, så känns det bra och då vill man börja köra igen.
Nästa maraton blir dock inte för än i nästa årtusende för Marie.
- Jag har inte bestämt ännu. Men eventuellt kan Rotterdam i mitten av april bli nästa maratonlopp.

I herrklassen tog estländaren Pavel Loskutov en mycket meriterande seger på 2.12.38 före etiopiern Simeretu Alemayuhuj (2.12.45). Loskutov var i somras trea i Stockholm Marathon.