Mark och Henrik ler med Stockholm

När stan ler med sin soliga sida är Stockholm oemotståndligt. Lördagen var en sådan dag. För drygt 12000 löpare i DN Stockholm Halvmarathon. För kompisarna Henrik Johnsson och Mark Levengood.

Folk var på väldigt gott humör och hurrade på oss. Det var ett väldigt glatt lopp att springa
Mark Levengood

– Det är en fantastiskt fin bana, och för mig som inte bor här en påminnelse om hur fint det är i Stockholm, säger Henrik.
– För mig som bor här bekräftar banan att Stockholm är världens vackraste stad, säger Mark.

Med klarblå himmel och 19 grader vid start blev det perfekta förutsättningar för 21098 meters löpning genom stan, från starten på Norrbro. Upp i citykvarteren och ner i Södertunneln. Den långsamma stigningen upp i Vasastan. Upp på Barnhusbron och in på Kungsholmen som sedan bjöd på skön medvind längs Norrmälarstrand förbi Stadshuset.
– Det är så smart att man börjar med den här kanske inte roligaste delen för att sedan bjuda på det bästa, säger Henrik.

TV-profilerna sprang hela loppet tillsammans.
– Folk var på väldigt gott humör och hurrade på oss. Det var ett väldigt glatt lopp att springa, säger Mark,
I det fina vädret var det bitvis mycket publik.
– På vissa ställen var det inte lika mycket, men det var skönt, då kunde jag få gå, säger MarK.

Henrik väntade snällt småjoggande. Kompisar väntar på varandra.
För två år sedan sprang Mark och Henrik Asics Stockholm Marathon tillsammans - och efter lördagens lopp kommer det att bli fler lopp.
– Vi pratade om det innan, varför det är bra att springa lopp, säger Henrik. Det blir ett datum där man måste skärpa sig. Om inte förr eller senare så i alla fall då.
– Man skärper sig lite, säger Marc. Lite mindre lådvin och lite mera morot.