Millenniestafett inget för göteborgarna- Sylvesterloppen lockar flera

På måndagen var det meningen att löparna i Göteborg skulle inleda Millenniefirandet. Men när Solvikingarna ordnade sin Millenniestafett kan man knappast tala om succé. Kanske sparar sig löparna till Nyårsafton.

Endast två lag kom till start på måndagskvällen i arrangemanget som nog ändå låter rätt festligt. Eller vad sägs om start och mål vid Bältesspännarparken och en 1999 meter lång bana upp till Götaplatsen och tillbaka.
- I kväll verkar det som att det inte blir några lag alls, och det lutar nog åt att vi ställer in resten av veckan också, säger Solvikingarnas Kent Johansson.
Det var tänkt att stafetten varje kväll den här veckan skulle vara en sorts nedräkning. Finalen är naturligtvis Solvikingarnas Sylvesterlopp på Nyårsafton. I flera år har det varit Sveriges största nyårslopp med närmare 3000 deltagare som mest. I år är hittills 1100 löpare anmälda. Start klockan 12 i Bältesspännarparken. Efteranmälan kan göras tävlingsdagen vid tävlingscentrum (Ullevi Tennisklubb, som ligger söder om Gamla Ullevi.)

Göteborgs Sylvesterlopp fyller 19 år, men äldst av de många Sylvesterloppen runt om i Sverige är loppet i Olofström. UF Contact ordnar loppet för 29:e gången!
Entustiasterna i Borlänge Löparklubb kör Borlänge Nyårsmarathon för tredje gången. Vid Mellsta Motionscentral i Borlänge bjuds det på fulla maratondistansen alternativt 28 eller 14 kilometer.

Löparnas millenniumfirande avslutas först på trettondagsafton (5 januari). Det är Hammarby IF som ordnar Millennieloppet mitt i Stockholm med en trevarvsbana på 2000 meter.
Hittills är 360 löpare anmälda, och det går fortfarande att anmäla sig i tidningen Metros butik i Gallerian eller i Hammarbys klubbutik på Hornsgatan.