Musse tvåa i den finska terrängen

Mustafa Mohamed har vunnit Nordic Cross. Den andra deltävlingen i den nya nordiska terrängserien hölls i finska Esbo på lördagen. Mustafa kom tvåa, en halv minut bakom kenyanen Francis Kirwa. Lidingöloppet avslutar Nordic Cross.

(Korrigerad version)

eCross är namnet på "det finska Lidingöloppet", som arrangeras i Esbo, strax utanför Helsingfors. Huvudklassen är 18 kilometer lång. Vinnande kenyanen Francis Kirwa behövde 56 minuter och 31 sekunder för att ta sig i mål, 33 sekunder före Hälle-löparen Mustafa Mohamed. Sedan följde ytterligare två kenyaner baserade i Finland.
Det var inte många svenskar som tagit sig över till Finland. Men Catharina Asph var fyra i damklassen. Hon var 2:40 efter kenyanskan Janet Ongera, som vunnit de flesta lopp som hon ställt upp i Sverige denna sommar, nu senast Tjejmilen.

Lidingöloppet är tredje och sista deltävling i Nordic Cross. Poäng delas ut till de 15 främsta nordiska löparna i respektive tävling. Eftersom Mustafa Mohamed var bäste nordbo även i den första deltävlingen, i Holmenkollen, har han redan vunnit Nordic Cross. Det ger 30 000 kronor. Catharina Asph ligger tvåå i sammandraget, på 50 poäng, 20 efter finländskan Maria Söderström.

Resultat på eCross
Poängställningen efter första deltävlingen