Nike+ SportBand – senaste prylen för löparen

På fredagen släppte Nike det senaste tillskottet i prylväg för löpare. Sportföretaget Nike har ju sedan tidigare ett samarbete med Apple och dess mediaspelare iPod men nu kommer man med Nike+ SportBand

Det är tänkt att användas av alla de som gillar upplägget med träningsresultat kopplade till en webbplats men inte är så sugna på en iPod.
Nikes SportBand har designats för att användas ihop med Nike+. Tidigare verisioner av Nike+ begränsades till användare med Apples mediaspelare Ipod nano, men tack vare nya sport bandet kan alla ta del av Nike+, dessutom till en betydligt överkomligare summa (cirkapriset för paketet är 700 kr).

SportBand håller koll på löparens hastighet, avstånd, tider och kaloriförbränning. Den insamlade datan går sedan att ladda upp till Nike+ webbplats och där kan löparen följa sin utveckling och annat.

Nike+ teknologin bygger på ett sensorkit, där man har en sensor som man placerar i skon (under innersulan) samt en mottagare antingen på sin Ipod Nano eller som nu i det senaste tillskottet; Nike+ SportBand (fästes runt handleden).
Överföringen av data sker trådlöst mellan sensor och mottagare och genom att känna av fotens kontaktid samt acceleration mot underlaget beräknar sensorn distans, tid, fart och kaloriförbrukning, vilket visas på armbandets display i stora tydliga siffror. Sportbandet liknar i mångt och mycket en klocka och designen är stilren på klassiskt Nikemanér. I första utgåvan kommer bandet i svart och rött och det levereras tillsammans med sensorn.

Att man ges möjlighet att hålla koll på sin träning under löpturen är fantastiskt, men minst lika roligt blir det efteråt när man kopplat den avtagbara Nike+link-delen till datorns usb-port (PC eller Mac) och överfört rundan till sitt konto på www.nikeplus.com. Snygg och tydlig grafik ger en bra överblick över träningen och man kan även utmana kompisar, sätta mål och jobba med en rad andra roliga och innovativa funktioner.
Från fredag och tre dagar framåt kommer Nike att vara på plats på NK och på Runners' Store i Stockholm för att visa upp armbandet och låta folk testa dem.
På hemsidan kan du läsa mer om Nike+ Sportband: