Niklas sprang ifrån förcyklisten i snögloppet

Årets upplaga av Nyårsloppet i Vallentuna blev det hittills snöigaste i loppets historia. Snön började falla på morgonen och fallandet höll i sig hela dagen. Detta betydde ett lager nysnö att forcera för löparna, och dessutom att tiderna i årets lopp var sämre än vanligt.

I seniorernas lopp var en grupp favoriter på fem löpare loss vid varvningen. På andra varvet kunde ingen matcha Niklas Österberg från Rånäs 4H. Niklas fäste i snögloppet var så bra att han kom före förcyklisten i mål! Niklas segermarginal till tvåan, Henrik Nyström från Västerås, blev till slut elva sekunder. Nyårsloppsrutinerade Ola Hultin blev trea (13.55) och Niklas bror Pontus Österberg belade fjärdeplatsen (14.00).
I damklassen var det jämnt vid varvningen, men till slut blev det en klar seger för Carin Jaxell från Enhörna. Tiden blev 17.06. Med 37 sekunders marginal förpassade hon Maria Lassus från Väsby IK till andra plats. Därefter kom Sofie Eklund, IFK Tumba (17.46), och Anja Auvinen, Mälarhöjden (17.53), i tät följd. Bästa VFK-are blev Camilla Claar på en sjätteplats (19.34).

I motionsklassen fullföljde 45 löpare, däribland några riktiga Nyårsloppsveteraner. Allra snabbast här var Lars-Erik Brändfeldt med tiden 16.39. Längre ner i listan hittades Yngve Fredin (21.43), Ewert Skymne (22.22), Matti Hällinen (23.09), Reino Hiltunen (28.56), Börje Arleholt (32.48), Anna Haglöf (32.48) och Björn Malmsten (36.43), namn som har funnits med i listorna de flesta åren genom tiderna!

Fullständig resultatlista kommer på Vallentuna FKs hemsida.