Norra Europas största löparbutik

Löplabbets nya butik är utrustad med en 14 m lång Mondo löparbana. Löpare som köper spikskor kan testa skorna på denna löparbana.

Klockan 12 på fredagen öppnades norra Europas största butik för löparprodukter i Stockholm. Det är Löplabbet som slagit ihop sina tre butiker på Kungsgatan och flyttat in i nya lokaler några kvarter längre upp på samma gata.
På en butiksyta av 700 kvadratmeter finns ett rikt utbud av skor, kläder och mycket annat.

Lokalerna är ljusa och rymliga. De ledande skomärkena Asics, Nike och Adidas har egna avdelningar.
Som en intressant detalj är butiken utrustad med en 14 meter lång Mondo löparbana. Kunder som köper spikskor kan låna startblock och testa starter på löparbanan.
Löplabbets specialister på fotvård och ortopedteknik har flyttat med till den nya butiken.

Flytten från tre mindre butiker till denna nya rymliga butik har gått så snabbt att Löplabbet ännu inte fått upp någon skylt som visar vilket företag som driver affären på Kungsgatan 35. Det tar sex månader att få bygglov för att sätta upp en skylt.

Alla som jobbar i butiken är utrustade med en Ipad som de bland annat kan visa löpsteget för de kunder som vill prova sina skor på ett rullband.
– Det blir en mer personlig kontakt med kunden när man kan visa löpsteget på Ipaden och rita och förklara, säger Tommie Nordh som är ansvarig för den nya butiken.

En av de tre Löplabbet-butikerna längre ner på Kungsgatan ska tillfälligt göras om till outlet. Klockan 12 på tisdagen (den 24 september) börjar försäljningen av utgående modeller av skor och kläder till 50 procents rabatt.