Nu är Vår Ruset på väg norrut!

Här kommer en vårhälsning från Malmö. I bakgrunden på bilden ovan har träden spruckit ut, och i förgrunden är Sveriges största löparserie igång.

Med 12 grader och en blå himmel fick måndagskvällens premiär av Vår Ruset den inramning som arrangörerna hoppats på.
- Jag vet inte om man ska prata om premiärnerver, men nu när det allt fungerat så bra här i Malmö känns det ganska lugnt inför fortsättningen, kommenterar Vår Rusets projektledare Christer Clefberg.
Med 14450 anmälda och 12250 fullföljande tjejer är Vår Ruset i Malmö en härlig idrottsfest. Det är nummerlappsutdelning, sportmässa, löpning och en riktig belöning efteråt. Banan i Malmö går igenom Pildammsparken och målet är inne på Malmö stadion.
Nästan exakt klockan 18.30 gick första starten för de fyra startgrupperna och redan efter 1.53 var första löparen i mål. Kajsa Haglund från Helenholm tog 15.53 för att springa de cirka 4,7 kilometerna.
Strax före åtta var de sista tjejerna i mål och strax efter klockan tio var målställningar och montrar och ställningar rivna. För nu har Vår Ruset börjat på allvar. Redan på tisdagen ordnar man nästa lopp i Jönköping och på onsdag är det Vänersborg som väntar på Vår Ruset. En riktig rivstart alltså. Hoppas nu bara att våren hänger med i svängarna.