Ny tidtagning ger mellantider i Stockholm

Stockholm Marathon byter till ett nytt tidtagningssystem nästa år.
- Vi kommer att använda Champion Chip för tidtagningen, berättar loppets tävlingsledare Ulf Saletti.

Alla löpare springer med ett datachip fastknutet i snörningen på skon. En antenn som finns i en tunn gummimatta som läggs över startlinjen och mållinjen registrerar när löparens datachip passerar startlinjen och mållinjen.
- Systemet har använts i ett an tal stora lopp de senaste åren och det fungerar till hundra procent, förklarar Ulf Saletti.
Fördelen med Champion Chip är att man kan registrera mellantider och att
man kan få fram den tid som löparen har från startlinjen till mållinjen.
Denna tid (nettotiden) är dock endast en inofficiell notering. Enligt Internationella Friidrottsförbundets regler är det tiden från startskottet till det att löparen passerar mållinjen (bruttotiden) som räknas.
- Vi kommer att göra resultatlistan efter bruttotiden, men vi anger också nettotiden som bör vara intressant för löparen.
Vid Stockholm Marathon noteras officiella mellantider vid 10 km, 21,1 km (halva loppet)och 30 km. Dessa tider finns tillsammans med brutto- och nettotiderna angivna på det diplom som alla fullföljande får efter loppet.
Den 22:a upplagan av Stockholm Marathon avgörs lördagen den  3 juni. Intresset för loppet är stort. Redan innan den officiella inbjudan är distribuerad är nära 3000 löpare anmälda vilket är drygt tusen fler än vid denna tid i fjol.
Den officiella inbjudan blev klar i förra veckan. På tisdagen postades 22000 inbjudningar till löpare som varit anmälda till Stockholm Marathon de senaste åren samt till dem som beställt inbjudan till nästa års lopp.
Om ett par veckor postas inbjudan även till dem som i år varit anmälda till Stockholmsloppet, Lidingöloppet och Vasaloppet.
Inbjudan till Stockholm Marathon 2000 kan beställas via e-mail:[email protected] eller genom att skriva till Stockholm Marathon,
Box 10023, 100 55 Stockholm.
Den som vill anmäla sig direkt på nätet kan göra det på det här.