Nya kilometer i Stockholm Halvmarathon

En ny sväng runt Gamla stan och ny uppförsbacke efter tolv kilometer. uppför Hornsgatan. Ombyggnaden av Slussen gör att arrangörerna med kort varsel fått ändra och mäta om banan till lördagens Stockholm Halvmarathon. Den nya bandeln är mellan 11,3 och 14.1 kilometer. Se bansträckningen på kartan nedan.

– Det är en hel del småändringar här och där, men den stora ändringen som vi tvingats göra är att dra om banan före och efter Slussen, säger tävlingsledaren Ulf Saletti.
Det går inte längre att ta sig ned på Söder Mälarstrand via Slussen. Och för att komma rätt fram till den provisoriska gångvägen genom Slussenbygget kommer löparna att runda Gamla stan på den västra sidan. Det innebär nästan tre helt nya kilometer:

  • Efter drygt 11 kilometer vid Teglebacken svänger banan in på Vasabron.
  • Kilometer 12–13 går via Munkbroleden, Kornhamnstorg över Slussen uppför Hornsgatan. En tidigare lättlöpt kilometer som nu istället kommer att bjuda på ett ordentligt motlut uppför Hornsgatan.
  • Kilometer 13–14 fortsätter på Hornsgatan fram till Torkel Knutssonsgatan där löparna får nedförsbacke ned på Söder Mälarstrand.