Nyberg tia i världscupen

Sveriges terrängstjärna Claes Nyberg tog elva världscuppoäng när han på lördagen blev tia i Great North Cross.

Great North Run är Storbritanniens viktigaste terrängtävling. Sju varv på en plan där det annars spelas cricket var banan.
Inte så passande för Claes Nyberg som helst vill ha lera och backar.
- Ja, banan passade kanske inte mig, men jag försökte i alla fall hänga på i början. Första halvan av loppet hängde jag med i tätklungan men så gjorde afrikanerna ett "idiotryck" och då sprack klungan.
Åtta man kämpade i täten. I andra klungan anförde Claes och när Hendrick Ramaala lade på en långsprurt hängde Claes på men dömdes efter sydafrikanen i mål.
Nyberg var 32 sekunder efter segraren Sergei Lebed på den 9 kilometer långa banan. Lebed som vunnit terräng-EM har en stark spurt som gav hom segern före etiopiern Fita Bayissa.
Terränglöpningens världscup har i år bantats ner till endast sju deltävlingar. Claes Nyberg kommer inte att springa någon mer deltävling förutom VM som avgörs i Portugal 18-19 mars.