Öppet Lopp - nyhetfrån Lidingöloppet

Årets nyhet i samband med Lidingöloppet heter Öppet Lopp. En gång i vår och en gång i sommar har alla intresserade möjlighet att springa Lidingöloppets bana under tävlingsmässiga förhållanden.

Idén är hämtad från Vasaloppets Öppet Spår som avgörs veckan före Vasaloppet. Lidingöloppets Öppet Lopp avgörs den 8 maj och den 14 augusti. Deltagarna kan välja mellan tre distanser; 10 km, 15 km och 30 km. Löparna kan själva välja när de startar. Alla utrustas med ett litet datachip som registrerar tiden vid start och mål samt mellantider. Det blir samma service med vätskekontroller som under Lidingöloppet.
- Öppet Lopp innebär att man successivt kan växa in i Lidingöloppet genom att springa 10 km i maj, 15 km i augusti och sedan avsluta med mästarprovet 30 km i oktober, säger Janne Söderberg på Lidingöloppets kansli.
Det går bra att komma direkt till start och anmäla sig till Öppet Lopp, men det går givetvis också att anmäla sig i förväg.
Anmälningsavgifterna är 120 kronor för 10 km, 150 kronor för 15 km och 180 kronor för 30 km vid föranmälan. Vid direktanmälan är kostnaden 170/220/260 kronor
Lidingöloppet avgörs i år den 2-3 oktober. Det blir 35-årsjubileum för världens största terränglopp.
Mer information om Lidingöloppet se www.lidingoloppet.se.