Över 30000 löpare i Paris Marathon

Det är inte alltid lätt med franskt uttal. På söndagen fick till och med de inhemska kommentatorerna problem i referatet av Paris Marathon när Benoit Zwierzchlewski ledde strörre delen av loppet.
Det fanns säkert 31903 anmälda löpare med enklare efternamn i loppet och när Mohammed Ouaadi till slut tog hem loppet fick man en betydligt rubrikvänligare vinnare.

Marockofödde fransmannen Mohammed Ouaadi var fem placeringar före Alfred Shemweta i VM i Sevilla förra året. Efter andraplatsen i Paris förra året och 2.07.55 i Fukuoka marathon 1999 tillhörde Ouaadi naturligtvis förhandsfavoriterna i årets lopp.
- Min taktik var att attackera vid 35 kilometer och det fungerade ju bra, kommenterade den 31-årige Ouaadi som i Sydney-OS kommer att representera Frankrike.
Med 15 grader i luften, moln men ingen vind bjöds löparna på bästa förutsättningar för maran som är en sightseeing genom Paris. Loppen startar på Champs Elysées och går förbi många av Paris turistattraktioner.
Ouaadi vann på 2.08.49 och damklassen vann belgiskan Marleen Renders. Hennes 2.23.43 var deb bästa kvinnliga tiden i loppets 23-åriga historia.