Paris Marathon - pers för Nyberger

Annika Nyberger svarade för den starkaste svenska insatsen när hon på söndagen blev 13:e i Paris Marathon med tiden 2.41.11.
13 - olyckstalet...
- Jag ramlade och slog upp händer och knän vid en vätskekontroll, berättar Annika som ändå satte nytt personligt rekord.

Det var vid vätskekontrollen efter 23 kilometer som olyckan var framme:
- Det var trångt och jag snubblade på någons ben. Först blev jag bara stående där, jag blödde och det kändes kört men sedan var det någon som peppade mig att fortsätta, berättar Annika direkt efter målgång.
Annika Nyberger blev svensk mästarinna 1997 och var tvåa i Sevilla Marathon förra året med tiden 2.41.23. Träningen i vinter har flutit på bra, men oturen började för några veckor sedan. Hon vurpade på ett träningsläger nere på Lanzarote.
- Jag var på väg att få blodförgiftning och var tvungen att äta antibiotika. Ett tag var jag osäker på om jag skulle kunna ställa upp här i Paris.
- Jag sprang på känsla idag och hade ingen klocka men jag tror att jag hade 1.19 vid halva, berättar Annika om loppet.
Annika sprang länge tillsammans med regerande svenska mästarinnan Jennie Åkerberg. Jennie fick kämpa hårt för att kunna följa med och bröt halvvägs.
Även Ulf Olsson, Hässelby, letar efter formen. Han var inte alls nöjd med sina 2.26.56.
- Pulsmässigt känns det hur bra som helst och jag är ju inte trött ens, men benen hänger inte alls med, säger Ulf Olsson som nu blev 55:a totalt.

Annars var det perfekta förhållanden för maratonlöpning i Paris på söndagen. Tio grader varmt, moln och vindstilla gav också nya banrekord.
Kenyanen Julius Ruto vann herrklassen på 2.08.10 och rumänskan Cristina Costea damklassen på 2.26.11.
Totalt startade 22000 löpare i loppet som har start på Champs-Elysées.
Resultat finns på hemsidan.