Peter Koskenkrova 25:a i Paris - Susanne Johansson 12:a

Peter Koskenkorva var en av tusentals löpare som inte gillade vädret när
den 25.e upplagan av Paris Marathon avgjordes.
Det var regnigt och blåsigt under hela loppet.
Tiderna för elitlöparna blev därför överlag sämre än normalt.

Peter Koskenkorva var en av tusentals löpare som inte gillade vädret när den 25:e upplagan av Paris Marathon avgjordes.
Det var regnigt och blåsigt under hela loppet. Tiderna för elitlöparna blev därför överlag sämre än normalt.
Peter Koskenkorva, som nu gjorde sitt tredje maratonlopp, hade 1.07.46 på loppets första halva. Under de avslutande 21 098 metrarna avancerade han fyra placeringar, men tappade tidsmässigt till täten.
Koskenkorva nådde målet vid Triumfbågen som 25:e löpare. Han noterade 2.21.35.
- Det gick inget vidare bra, summerade Peter Koskenkorva.
- Jag måste göra fem minuter bättre tid innan jag tycker att det börjar likna något.
- Placeringen behöver jag inte skämmas för. Det fanns en hel drös löpare i startlistan som gjort under 2.10. Men jag skulle haft en bättre tid för att vara nöjd.
- Det kändes riktigt bra under första halvan. Men jag fick problem med vadorna redan vid 25 km, och det är alldeles för tidigt.
- Jag tappade för mycket av spänsten i löpsteget. Hässelby-löparen passerade 30 km på 1.37.40. På slutmilen sjönk sedan tempot betydligt.
Peter Koskenkorva hade fem europeiska löpare före sig I resultatlistan. Tre av dem är marockaner som blivit franska medborgare.
Simon Biwott från Kenya vann loppet efter en tuff spurtuppgörelse med sina landsmän David Kirui och Fred Kiprop. Biwotts segertid 2.09.40 är 1.58 sämre än hans personbästa.
Även i damklassen blev det en hård spurtduell om segern mellan löpare från Kenya. Här var Florence Barsosio starkast och segrade på 2.27.53.
Alina Tecuta från Rumänien, som är den verkliga Paris Marathon-specialisten, kom på tredje plats. Tecuta vann detta lopp 1996 och var sedan tvåa 1997, 1998, 199 och 2000.
Susanne Johansson, som var trea i Stockholm Marathon i fjol, slutade på tolfte plats med 2.44.52.
- Jag är nöjd med placeringen, men inte med tiden, förklarade hon.
- Det märktes att jag inte har tränat tillräckligt mycket snabbhet ännu. Styrkan finns, men jag har inte tillräckligt tempo.
Susanne hade likson flera andra löpare problem på de delar av banan som gick på stenbelagda gator. I regnet blev det halt på dessa partier.
Drygt 28 000 löpare var anmälda till Paris Marathon som därmed är Europas näst största maratonlopp under våren. Endast London Marathon har fler deltagare.