Punda - en riktig klippare

Jumane Tluway fortsätter vinna svenska löpartävlingar. Den 20-åriga talangen från Tanzania som tidigare segrat i Rösjöloppet och City Essloppet i Sandviken vann på fredagskvällen Karnevalsloppet i Avesta.

Jumane Tluway tog täten direkt och var sedan aldrig hotad. Han noterade 26.18 på den nio kilometer långa banan och var därmed 19 sekunder före Enhörnas landslagsman Erik Sjöqvist.
Junioren Claes Björling från IFK MOra gjorde ett starkt lopp när han blev tredje man. I damklassen var orienteraren Catharina Asp från IFK MOra överlägsen.
Karnevalsloppet ingår som en del i den Karneval som genomförs i Avesta den här helgen med Tivoli, marknad, underhållning med mera.
I Karnevalsloppet finns annorlunda priser för deltagaran att tävla om. Deltagarna i huvudklasen kan tillexempel vinna en motorgräsklippare. Gräsklipparen står vid varvningen efter 4,5 kilometer och den löpare som tar gräsklipparen och springer med den under andra varvet. Nu hade både martin Söderberg och Bjarne Thysell spetsat in sig på att vinan gräsklipparen. De två spurtade frenetiskt de sista 200 meterna på första varvet, men blev snuvade på gräsklipparen av ryssen Juri Punda.
- Jag hade tänkt att ge min mamma gräsklipparen i födelsedagspresent. Det var därför lite snopet när Punda vek in framför mig och tog gräsklipparen, kommenterade bjarne Tysell.
Två av topplöparna bröt vid varvningen när de insåg att chanserna att vinna gräsklipparen var borta. Bjarne Thysell, som låg fyra vid varvningen fortsatte dock och belv sjätte man i loppet.
Bjarne har haft problem med en hälskada de senaste månaderna och har därför inte kunnat träna och tävla som planerat. Han hoppas dock att vara mogen för en bra maratontid i höst.