Rånarluvornas Sylvesterlopp i Nora.

Ett av de svenska Sylvesterloppen som alltid springs på nyårsafton arrangerades som vanligt av Peter Comét och hans klubbkamrater i IFK Nora.

I år var det rejält vinterväder med 16 minusgrader vid start och målplatsen som är belägen vid Norvalla idrottsplats. Någon eller några fler minusgrader blev det på något ställe utefter banan som mäter 10,5 kilometer. Solen sken dock från en molnfri himmel så det var en helt underbar vinterdag. Dock var det många av de cirka 50 deltagarna som tog på sig rånarluvorna och även använde andningsmask. Förståndigt i denna kyla.
Det var tjugonde gången som detta lopp arrangerades och har blivit en tradition för många i Närke att avsluta löparåret. Normalt brukar det vara dubbelt så många som deltager, men kylan i år skrämde bort många löpare. Efter loppet samlas alla deltagarna till prisutdelning där alla deltagare får pris och alla bjuds på kaffe samt smörgås. Trevligt sätt att avsluta året.
Tävlingen då, jo två man satte högsta fart direkt från start och lämnade övriga gänget bakom sig. Det var Mathias Pettersson och Peter Wiker som figurerat i toppen i många lopp denna säsong. Efter ca 3,5 kilometer av loppet kunde inte Peter riktigt hålla samma tempo som Mathias utan lämnade en liten lucka som sedan ökade för att i mål vara 25 sekunder. Trea i loppet blev Stefan Gustavsson som varit lite osynlig detta år men nu återigen visade att han vill vara med i hetluften igen.

Damklassen i år var tunn med endast 5 stycken deltagare. Ingen kunde matcha Åsa Höög som återigen tog en välförtjänt seger utan något större motstånd. Noteras bör att arrangörsklubbens egen " stålmormor " Ruth Svensson som vanligt var med och gjorde ett strongt lopp. Hon är ju alltid i topp på veteran-VM både i löpning och skidåkning.

Resultat:
Herrar 10,5 km

1) Mathias Pettersson Kumla SF Friidrott 36.19
2) Peter Wiker Hällefors LK 36.44
3) Stefan Gustafsson Örebro AIK 37.52
4) Fredrik Djupström Glanshammars IF 39.04
5) Bertil Sundin Örebro AIK 39.19

Damer 10,5 km

1) Åsa Höög Örebro AIK 43.28
2) Tina Karlsson Storådalens SK 50.55
3) Malin Pherzon Storådalens SK 52.05
4) Birgitta Jansson Storådalens SK 52.36
5) Ruth Svensson IFK Nora 54.23