Reebok International taröver svenska agenturen

Svelani i Västervik har sedan 1986 varit svensk generalagent för Reebok (sportskor och sportkläder). Nu tar Reebok International över verksamheten i Sverige sedan Svelani fått ekonomiska problem.

- För Reeboks framtida utveckling kunde vi inte funnit en bättre lösning. Våra sonderingar visar att det finns ett starkt stöd i återförsäljarledet, för den positiva förändringen och satsningen som Reebok International gör, säger Göran Bergstén, general manager.
- Vi har en stark position på den svenska marknaden. Med en bibehållen styrka av nyckelpersonerna i företaget kommer vi att växa ännu mer, inte bara i Sverige utan även på den övriga marknaderna som ingår i det nya dotterbolaget.
Reebok kommer att fortsätta sin marknadssatsning på sportevenemang och aktiviteter som når och involverar den breda massan. Reeboks befintliga samarbetspartners är Stockholm Marathon, Vår Ruset och SAFE (Scandinavian Academy of Fitness Education) och Fitness Education.
På friidrottssidan har man starka namn som längdhopparna Mattias Sunneborn och Erika Johansson. Internationellt har Reebok elva landslag kontrakterade, inklusive det svenska friidrottslandslaget. Individuella internationella avtal inkluderar bland andra den franska springerstjärnan Christine Arron, utnämnd till Europas bästa kvinnliga friidrottare 1998.
På fotbollssidan sponsrar Reebok IFK Göteborg och danska Bröndby som är två av Skandinaviens bästa fotbollslag.
Reebok International Ltd, med huvudkontor i USA, är en ledande designer, marknadsförare och distributör av sport- och fritidsskor, sportkonfektion och sportutrustning. Den ungefärliga omsättningen 1997 uppsteg till 3,6 miljarder US dollar (29 miljarder kr).