Reebok Ragnar Lake Mälaren kommer tillbaka

Missade du äventyret i somras? Den 13-14 juni 2020 får du en ny chans. Stafetten Reebok Ragnar Lake Mälaren, som gjorde succé i somras, kommer tillbaka. 10 vänner, 300 kilometer och klassisk svensk sommarmiljö, är huvudingredienserna i loppet som i juni samlade över 250 lag, varav 27 stycken från USA. Nu är anmälan till nästa år öppen.

Nära 300 kilometers löpning från Gripsholms Slott till målet vid Drottningholms Slott. Det är förutsättningar för de lag som anmäler sig, och längs banan passeras bland annat Strängnäs, Eskilstuna, Köping, Västerås och Enköping. Banan sträcker sig längs klassisk vikingamark invid Mälaren, och efter att ha passerat ytterligare fyra slott springer deltagarna tillsammans i mål på Lovön, vid Drottningholms slott. 

- Den första upplagan av Reebok Ragnar Lake Mälaren blev en succé som vi själva inte på något sätt vågade hoppas på. Vi hade deltagande lag från nio nationer, och från USA kom det fler löpare till detta evenemang än till ASICS Stockholm Marathon. Perfekt sommarväder hjälpte till att skapa en magisk stämning, både för oss som arrangörer och för alla deltagare, säger David Fridell, som är marknadschef för arrangören Marathongruppen.

Ragnar Relay arrangerads första gången 2004 i Utah och idag arrangeras över 40 evenemang i USA. Stafetten längs Mälaren var den första i Norden, och i Europa finns det än så länge upplagor i Hamburg och Brighton. Varje lagmedlem springer tre sträckor och totalt kommer varje deltagare springa mellan 20 och ca 40 kilometer. För dem som söker en ännu större utmaning finns också en ultraklass, med lag om fem medlemmar, där varje deltagare springer sex sträckor.

Reebok Ragnar Lake Mälaren är nog mer att räkna som ett äventyr en som en elittävling, men det hindrade inte några av Sveriges mest profilerade löpare att ställa upp. Allra snabbast var ett lag som sprang för Runners World och Reebok, där löpare som David Nilsson, Anders Szalkai, Mikaela Larsson och Olle Walleräng utgjorde stommen.

Se highlightfilmen från i somras

Läs mer om Reebok Ragnar Lake Mälaren