Roligt fira Victoria

- Ett av sommarens roligaste lopp.
Det betyget ger Marie Söderström Lundberg till Victorialoppet på Öland trots att hon i år blev slagen på upploppet av tanzanskan Zakia Mrisho.

- Vi sprang sida vid sida i stort sett hela loppet, berättar Marie. Hon gjorde några småryck tidigare under loppet men då hade jag inga problem att följa med. När hon 300 meter från mål lade in en långspurt så tvingades jag släppa.
Den 16-åriga tanzanskan som bland annat spurtslog Malin Ewerlöf i Rösjöloppet i våras vann nu fredagskvällens lopp med fyra sekunders marginal före årets Stockholm marathon-vinnare.
- Jag behöver lite snabbhetsträning, menar Marie.
Detsamam gäller Alfred Shemweta som också har tävlat sparsamt efter Stockholm Marathon. Dels har han återhämtat sig efter loppet, dels blev han pappa i mitten av månaden.
Nu blev Alfred fyra i loppet, spurtslagen av Hälles Joakim Johansson som blev så glad över tredjeplatsen att han glädjeskuttade i mål.
Snabbast i herrklassen var IF Götas kenyan Meshack Sang som sedan i maj bor och tränar i Karlstad.
Victorialoppet arrangeras i Borgholm på Öland, på fredagen platsen för firandet av kronprinsessans födelsedag. En folkfest med närmare 1000 deltagare i loppet och med stor publik kring banan.