Rösjöloppet: Ryska snuvade Thorsell

Deltagarna i Rösjöloppet kommer ofta från Sollentuna, gärna från Stockholm ibland från hela Sverige.
Magdalena Thorsell hade åkt ända från Albuquerque i New Mexico i USA för att springa de fyra kilometerna i damernas elitklass.
Hon hade kommit för att vinna, men...

- ...på upploppet så snavade jag till och höll på att ramla och då passerade ryskan. Dessförinnan hade jag lett loppet i stort sett hela tiden.
Tamara Karlioukova vann med två sekunders marginal till Magdalena. Magdalena Thorsell har hunnit med att springa fyra lopp under sina dryga två veckor i Sverige: 4 och 8 km i terräng-SM (tvåa och trea), landsvägslandskamp i Oslo (fyra) och så på söndagen Rösjöloppet.
- Lite snopet att missa segern, jag brukar ju vinna här, men så kan det bli ibland, kommenterar Hässelbylöparen som under sin 15 år långa löparkarriär alltid varit starkast i terräng.
I veckan åker Magdalena hem till USA igen. Går allt enligt planerna kommer hon tillbaka i slutet av sommaren.
- Målet i år är att göra ett snabbt lopp på halvmaran och sedan pröva på maraton i höst, för att kanske satsa mer på det nästa år, förklarar Magdalena.
Med personliga rekordet 1.13 på halva sträckan är kanske OS på maraton inom möjligheternas gräns för Magdalena.
- Mitt problem är att jag inte tål så stora mängder. Jag får lägga upp träningen på ett litet annorlunda sätt.
- Men visst är det lockande att satsa på längre sträckor. Marie (Söderström) är en sådan jättehärlig tjej och inspriratör.
Magdalena Thorsell har tappat räkningen på hur många gånger hon sprungit Rösjöloppet. Lättare att hålla ordning på starterna hade Kent Claesson.
- Det här är mitt första lopp, sade Kent.
Möjligen sprang han också lite avvaktande de första två av tre varven på herrarnas elitbana. Enhörnas Erik Sjöqvist drog hårt så att paret fick en ordentlig lucka. På slutvarvet hade dock Claesson lärt sig banan, och i utförslöpan efter varvningen drog han ifån Sjöqvist och hade en säker 50 meters marginal i mål.
Med cirka 5500 löpare i 36 olika klasser håller Rösjöloppet ställningen som vårens stora tävling i Stockholmstrakten.

Alla resultat på hemsidan