Se sändningen från Premiärhalvan, lördag 20 april 10.30

Runrundan gav bra besked till Nyberger

Annika Nyberger fick ett positivt formbesked inför Paris Marathon nästa helg när hon vann Runrundan som avgjordes i Vallentuna utanför Stockholm i skönt vårväder.

1997 års svenska mästarinna i maratonlöpning missade säsongpremiären Två Sjöar Runt förra helgen, men var nu snabbast på den 7,25 km långa banan i Vallentuna. Hon segrade med åtta sekunders marginal till Anne Martikainen från Oxelösund.
- Jag koncentrerade mig på att springa avspänt idag. Det är svårt att säga vad den här tiden är värd, kommenterade Annika.
Jennie Åkerberg, som vann SM-guldet i maraton i fjol, satsar också på Paris Marathon. Jennie kom nu på fjärde plats i Runrundan.
Annika Nybergers sambo Anders Szalkai vann enkelt herrarnas 14,6 km. Spårvägen-löparen var tvåa i Stockholm Marathon i fjol och satsar hårt på en framskjuten placering i årets lopp som avgörs den 12 juni. Anders Szalkai springer även London Marathon som avgörs den 18 april.
- Jag tryckte på lite efter fem kilometer och då släppte de andra. Svårt att veta hur det är med formen efter det här loppet, kommenterade Szalkai, som tävlar i Påsksmällen i Enhörna nästa helg.
Martin Rappe från Hammarby visade att han har gått framåt sedan förra säsongen genom att bli andre man, 23 sekunder efter Anders Szalkai.
Ett par hundra löpare ställde upp i Runrundan som är ett trivsamt lopp med klasser för ungdomar, juniorer, seniorer och veteraner.