Said Regragui skadad

Said Regragui, som varit Sveriges bäste maratonlöpare de senaste åren, är knäskadad och missar Stockholm Marathon som avgörs den 9 juni.

Said kände av skadan för första gången i mitten av april. Det var under det sista träningspasset inför Enschede Marathon i Holland den 22 april som Hässelby-löparen kände lätt smärta i knäet.
– Jag körde 200 metersintervaller tre dagar före Enschede. Jag trodde inte det skulle bli några problem under maratonloppet. Tränar man hårt händer det emellanåt att man känner sig sliten, säger Said.
Vid Enschede Marathon, där Said hade hoppats på att kvalificera sig för sommarens friidrotts-VM, kände han tidigt av skadan och tvingades bryta efter 12 km.

Han undersöktes av läkare som konstaterade att en sena i knäet var inflamerad. Said blev tillsagd att vila ett par veckor.
När Said Regragui sedan började träna igen körde han för hårt och fick tillbaka smärtan i knäet. Said tvingades till ny vila och fick samtidigt ge upp planerna på att springa Stockholm Marathon:

– Det känns mycket tungt att missa det loppet. För mig är Stockholm Marathon årets viktigaste tävling, kommenterar Said.
– Skadan är inte allvarlig. Jag räknar med att kunna tävla igen i sommar.