Se Malin Ewerlöf springa i Sundbyberg!

Mattias Persson och Anna Lindh satsar båda på att försvara sina fjolårsegar i Två Sjöar Runt som är millenniets första större svenska löpartävling.

Det mest intressanta namnet i startlistan är dock Malin Ewerlöf. 1998 års EM-tvåa på 800 meter missade inomhussäsongen på grund av skadeproblem.
Hon planerar nu att springa några landsvägs- och terränglopp som ett led i förberedelserna för utomhussäsongen. Malin satsar bl.a. terräng-SM som avgörs i slutet av april.
Den 5,7 km långa dambanan runt Råstasjön och Lötsjön i Solna och Sundbyberg är kan dock vara i längsta laget för Malin Ewerlöf. I så fall blir det troligen Jenny Framme, Hälle, Anna Lindh, Tureberg, Annika Nyberger, Spårvägen, och Camilla Benjaminsson, Hässelby, som gör upp om segern i damklassen.
Även herrklassen har lockat flera av landets bästa långlöpare. De mest meriterade löparna är: Mattias Persson från Spårvägen samt Enhörna-löparna Magnus Bergman, Erik Sjöqvist och Patrik Hallén.
Herrarnas bana mäter 11,2 km.
950 löpare är anmälda i 18 klasser till Två Sjöar Runt som sedan 1965 är ett säkert vårtecken i Stockholm.
På torsdagen var det snö och is på de partier av banan som ligger i skugga. Arrangörsklubben Sundbybergs IK kommer dock att mobilisera folk som ska hacka bort så mycket som möjligt av isen fram till söndag.
Start och mål för Två Sjöar Runt är på Sundbybergs IP. Första start är kl 11.00 på söndag. Damernas elitklass startar 11.35. Herrarnas elitklass startar 12.25.
Det går att efteranmäla sig kl 12-15 på lördag och fram till en timme
före start i respektive klass på söndag. Efteranmälning i Löthallen som
ligger vid Sundbybergs IP.