Seedningslopp i racerfart

Karin Nilsson på väg mot segern i Seedningslopppet Göteborg.

Löpare intog i helgen racingbanorna i Mantorp och City Race Arena i Göteborg. Tillsammans lockade de två största seedningsloppen till GöteborgsVarvet närmare 3000 deltagare som sprang kontrollmätta 10 km.

Söndagen var sista dagen att göra kvalresultat för att förbättra sin startposition för löpare i GöteborgsVarvet. Även om man kan räkna resultat från andra lopp så har GöteborgsVarvet under flera år ordnat egna seedningslopp. I år har man haft ett på Fuerteventura och förra helgen var det premiär för det officiella loppet i Helsningborg med 442 deltagare.
Helgens tävlingar samlade ännu större startfält.

Först 730 löpare i strålande sol, kallt men på torr bana på formel 1-testade racingbanan Mantorp Park.
Sedan på söndagen drygt 2000 startande på en torr men blåsig City Race Arena i Göteborg..

På Mantorp var 17-årige triatlen Gabriel Sandör klart snabbast. Gabriel som i friidrott tävlar för IK Akele gjorde milen på 33.19 och hade en dryg minuts marginal till tvåan Rasmus Elmelid. Johanna Eriksson, Motala, var ensam tjej under 40 minuter med tiden 37.32.
I herrklasen gjorde 45 löpare milen under 40 minuter.

I Göteborg var det blåsigt på söndagen men trots det blev det riktigt bra tider. Snabbast var Carl Wistedt som gjorde de två varven på 32.10. Snabbaste i damklassen var Karin Nilsson som vann på 38.45.