Sent, men inte för sent för Stockholmsloppet

På lördagen var det sent, och på söndagen är man ute i sista minuten. Men fram till en timme innan start går det att anmäla sig till Stockholmsloppet, söndagens stora löparfest i Stockholm.

Köerna ringlade när nummerlappsutdelningen för Stockholmsloppet öppnade klockan 11 på lördagsförmiddagen. Med närmare 10000 löpare och ett par tusen ungdomar i Young Run förstår man att det blir lite trångt när alla ska ha sina nummerlappar.
Stockholms stadion började byggas redan 1909 och stod klar lagom till de olympiska spelen 1912. Men en del är bara tre år gammal - och i den nya läktaren upp mot Idrottshögskolan finns stora utrymmen - en perfekt mässhall och tummelplats för halvmaratonlöpare!
Numera finns det olika sätt att anmäla sig till de stora löpartävlingarna. Internet har i år varit en stor del för Stockholmsloppet. Inte lika kostnadseffektivt är att efteranmäla sig. Ändå ringlade köerna för att betala 350 och få nummerlappen. Kanske är det det fina vädret som lockat fram så många efteranmälningar till årets lopp. Och på söndagen spår vädermännen lätta moln och 20 grader. Låter perfekt, man kanske skulle efteranmäla sig...