Sista-minuten chans till New York och Berlin

Det är sedan länge fullt både i New York Marathon och i Berlin Marathon 2008.
Men den svenska researrangören Springtime Travel kan just nu erbjuda platser i båda loppen. Men det gäller att skynda på. Det handlar om endast ett fåtal platser.

- Något oväntat har vi fått ytterligare några platser från arrangören till New York Marathon, säger Springtime Travels vd Patrik Yderberg.
- Det handlar nu endast om ett fåtal platser och med reservationen att de kan gå under dagen, fortsätter Yderberg.

Trycket från världens löpare att delta i New York Marathon har bara ökat de senaste åren. Merparten av de 40000 deltagarna kommer från andra länder än USA. Arrangören New York Road Runners Club samarbetar med researrangörer som får ensamrätt i sina hemländer. I Sverige är det Springtime Travel och SRRC Resor som har rätten att sälja startplatser till New York Marathon.
Båda de svenska researrangörerna har sedan länge deklarerat att det är fullt till 2008 års lopp. Även 2009 års New York Marathon är redan fullltecknat.

Nu blir det en sista-minuten möjlighet för den som tränat, har tid – och som har råd. För det handlar inte om några rea-priser. Resorna till New York som finns kvar är weekendresor som kostar cirka 15000 kronor. Då ingår flyg, transfer, del i dubbelrum men startavgiften 2600 kronor tillkommer.

Berlin Marathon som avgörs sista helgen i september var fullt redan i våras. Men även där finns det möjlighet att genom SpringTime Travel komma med i loppet. Startplatserna à 1000 kronor säljs tillsammans med hotellpaket (3950 kr). Lägg till flyg och priset för en weekend i Berlin i dubbelrum är 6950 kronor. Sista dag för att få plats i Berlin är 19 augusti.