Sjunde plats i Sevilla marathon- Koskenkorva nöjd med debuten

Peter Koskenkorva gjorde en stabil maratondebut när han på söndagen blev sjua i Sevilla Marathon på 2.20.14.
- Ja, nu får Szalkai och Shemweta se upp, skojar "Kosken" som var sprudlande glad efter sitt första riktiga tävlingslopp på ett och ett halvt år.

För det har varit en lång väg tillbaka för Koskenkrova som varit landslagsman på 1500, 5000 och 10000 meter.
Och blöt.
- 300 timmar i vatten! utbrister Koskenkorva.
Vattenlöpning med våtväst har efter hälseneoperationen för ett och ett halvt år sedan utgjort en stor del av träningen. Men Peter Koskenkorva är fast besluten att satsa på maraton.
- Idag spang jag som en klocka och hade siktet inställt på 2.20. Jag sprang större delen av loppet ensam men höll ett jämnt tempo. Många hade varnat mig för att "väggen" skulle komma, men den fanns aldrig där!
Med personligt rekord på halvmaran på 1.04.40 finns snabbheten för de riktigt snabba maratontiderna, men trots att Koskenkorva fyllt 33 år tänker han skynda långsamt.
- Nästa mara blir i Stockholm, då ska jag springa för placeringen, men prata inte om OS. Jag tror att det behövs en tre- fyra lopp för att komma underfund med det här med maratonlöpning.

Koskenkorva tävlar för Hsselby SK som hade ytterligare tre löpare med i årets Sevilla Marathon. Idris Ibrahim blev 17:e man på 2.27.03 och Johnny Petrén 19:e på 2.27.40.
Den bästa svenska placeringen tog Annika Skarin som öppnade mycket optimistiskt. Hon var trea efter halva loppet som hon passerade på 1.26.09, men tyckte sedan själv att hon gick i väggen efter 32 kilometer. Med tiden 3.04.00 blev hon till slut femma i loppet.

Det blev rysk seger i både herr- och damklassen. Alexandre Krestianinov fanns med i tätklungan hela vägen drog i från på slutet till en säker seger med tiden 2.16.52. I damklassen var Irina Souvorova i en klass för sig med en segertid på 2.33.48.