Skynda med anmälan till GöteborgsVarvet!

GöteborgsVarvet är på väg mot nya rekord. Sveriges populäraste halvmara är på väg att passera rekordet från 2004 (36095 anmälda).
- Vi garanterar plats till sista mars, sedan kommer vi att se över läget, säger tävlingsledaren Mattias Grahn.

- Vi kan inte ta så många fler löpare, fortsätter Mattias Grahn. Då skulle vi behöva fler startgrupper och stänga av stan längre och det är för sent nu eftersom det påverkar kolektivtrafik med mera.

Vad är det som gör att intresset har ökat?
- Det är frukten av flera års intensivt arbete, säger Mattias Grahn. Vi har höjt kvaliteten på loppet.
- En annan anledning är att vi jobbar närmare våra partners. Som Volvo AB (lastvagnar och Penta) som har GöteborgsVarvet som en del i sin friskvårdssatsning. Volvo kommer till och med att ha en egen startgrupp i år.
- För tre år sedan började vi med löparkvällar i Skatås. Det har varit mycket uppskattat och välbesökt. I år har vi utökat platserna till Lerum Trollhättan, Borås och Mellerud. Totalt är det avgiftsfria löparkvällar vid 30 tillfällen. Det ligger i vår grundmission att få fler folk att springa.

Natoövning ändrar banan
Uppenbarligen har man lyckats att öka intresset och anmälningstrycket på GöteborgsVarvet är en angenäm uppgift att lösa. Ett inte lika välkommet problem är ändringen av banan som måste göras på grund av ett flottbesök. 43 Natofartyg från 14 nationer ska ligga vid kaj i väntan på en stor marinövning i Östersjön. Beskedet att bansträckningen måste ändras kom först i förra veckan.
- Loppet går för nära båtarna, sade marinens talesman Ulf Öberg till GP.
Det är på Hisingssidan längs Frihamnen som militären inte villa att löparna ska springa.
- Vi håller på att titta på hur banan ska dras om, säger Mattias Grahn. I nästa vecka kommer vi att kunna presentera den nya bansträckningen.