Snabbaste 800-meterslöparnatävlar i Globen den 6 februari

Världens två snabbaste 800-meterslöpare tävlar i Globen den 6 februari. Jurij Borzakovskij och Maria Mutola, som var världsetta på herr- respektive damsidan har båda lämnat klartecken för deltagande i GE Galan.

Borzakovskij är världens mest sevärde medeldistanslöpare. Den 21-årige ryssen går ofta ut mycket löst för att sedan avgöra loppen med en imponerande långspurt de sista 300 metrarna.
Borzakovskij, som väljer sina lopp mycket noga, vann inomhus-VM, men avstod från att ställa upp i utomhus-VM. Han var snabbast i världen i somras med sina 1.42,47 från Golden League-galan i Bryssel. I Globen utmanas han av bland andra Johan Botha från Sydafrika som var tvåa i inne-VM i fjol.
Maria Mutola från Mozambique har dominerat 800 meter på damsidan de senaste åren med guld i OS 2000 och guld i både inne-VM och ute-VM 2001.
29-åriga Mutola har fyra segrar i inne-VM på 800 meter på sin meritlista. Hon har ntretat två världsrekord på 1 000 meter i Globen där hon alltid springer bra.
De senaste åren har Mutola fått kämpa hårt för sina segrar. Hon har hela tiden haft mycket hårt motstånd av Stephanie Graf från Österrike som var tvåa i såväl OS som fjolårets inne- och ute-VM.
GE Galan bjuder på en ny tuff duell mellan världens två främsta
kvinnliga 800-meterslöpare.

GE Galan i Energizer EuroSeries som omfattar fyra av världens bästa inomhusgalor.

Mer om GE Galan: www.gegalan.com