Spännande första dag i Vindelälvsloppet

Flemingsbergs Memo Abbeholm gick upp i täten direkt, IFK Umeås Rickard Hedelin kontrade och vann startsträckan. Så långt levde förhandsfavoriterna upp till förväntningarna. Men när första dagens etapp i Vindelälvsloppet ändade i Sorsele var det uppstickaren Joel Bodén i Skellefteå AIK som var först.

De senaste årens segrare i herrklassen, Flemingsbergs SK fick finna sig i att vara ordentligt frånsprungna efter första dagens nio mil från Ammarnäs till Sorsele. Memo Abbeholm som också fick avsluta dagen för Flemingsberg var 6.27 efter Skelleftå AIK.
Första dagen blev nu istället rena rama stadskampen mellan Umeå och Skelleftå där Richard Hedelin vann första sträckan för Umeå, Ludvig Edman kontrade för Skelleftå på andra, Ola Torstensson tog tillbaka ledningen för Umeå på tredje sträckan. På den sjätte sträckan kom Skelleftås Peter Ljungholm ifatt och gick förbi Umeås Kristoffer Österlund. Skellefteå ledde med nästan en minut vid nästsista växlingen i Nalovardo.
Efter första dagen skiljer det 2.36 mellan Skellefteå och Umeå.

Även i damklassen är det Skellefteå i topp. Skelleftå IF som var tvåa förra året efter Flemingsberg fick en smakstart genom Kristina Hugosson som skaffade laget en ledning på fem minuter på den inledande halvmaratonsträckan.
Skelleftå IFs ledning vid etappmålet i Sorsele är 10.03 före Flemingsberg.

Resultaten