Spring! Spännande tv-premiär

Programledarna Petra Månström och Anders Szalkai gör tio program under våren.

På torsdagen var det premiär för Marathon.se:s satsning på webb-TV.
Spring! heter programmet som kommer att sändas under våren. Programledare är SvD:s maratonbloggare Petra Månström och Marathon.se:s träningsexpert Anders Szalkai.

Programmen kommer varje torsdag med start 31 mars. Under vårsäsongen kommer det att göras tio avsnitt.
- Vi är glada att ha fått med oss Petra Månström och SvD.se i det här projektet, säger Torbjörn Sköldefors, chefredaktör för Marathon.se som tillsammans med Fredrik Stattin på produktionsbolaget Nordisk Drama & Dokumentär tagit fram programformatet.

– Vi gör ett program speciellt anpassat för Internet. Programmen kommer att kunna ses i sin helhet där Petra och Anders i en studio presenterar och kommenterar inslagen.
Inslagen kommer också att kunna ses var för för sig i ett programarkiv som kommer att ligga på Marathon.se.

Spring! är ett samarbete mellan SvD.se:s och Marathon.se:s redaktioner. Aktuellt avsnitt kommer först att visas på SvD.se/spring och visas under sju dagar, men programmets hemsida med arkiv och samtliga inslag kommer endast att kunna ses på Marathon.se.

Spring! kommer att innehålla reportage och intervjuer, handla om utrustning men det kommer också att ges konkreta träningstips.
– I varje avsnitt kommer jag att visa Veckans träningspass, säger Anders Szalkai. Det kommer vara instruktioner hur man genomför ett helt pass. Allt från lätt distanslöpning till teknikintervaller som vi har i första avsnittet.

Anders Szalkai är veteran i sammanhanget. Han medverkade när Runners World försökte sig på tv för några år sedan och han var delaktig i Sverige Springer som sändes på TV4 Sport under 2010. Dessutom är han instruktör i de uppskattade instruktionsvideorna på Marathon.se.