Se sändningen från Premiärhalvan, lördag 20 april 10.30

Springtime: Ingmaries fjärde seger

Springtime är Helsingborgs stora långlopp. På söndagen ordnades loppet för 19:e gången. Cirka 2500 deltagare sprang den tio kilometer långa banan.

IFK Helsingborg hade ännu en gång gjort ett festligt och välarrangerat lopp, och trots en kylig början så kom solen fram precis innan startskottet smällde, och det blev ett perfekt löparväder!
I herrklassen segrade Geoffrey Tanui från Kenya med tiden 29.55. Erik Sjökvist från Enhörna var tvåa på 30.35 följd av John Olsson IS Göta och Bengt Mattsson Härlövs IF.
Segraren Geofrey Tanui var förra helgen trea i Göteborgsvarvet med tiden 1.03.50. Den 28-årige kenyanen bor och tränar under sommaren i Schweiz. Medan han tränar i sitt hemland under vintern. Tanui har blivit schweizisk mästare på 5 000 meter, 10 000 meter och halvmaraton.
Den 10 km långa banan är varierande med asfalt, grusväg, "knixiga" svängar och några ganska krävande backar.

I damklassen vann Ingmarie Eriksson, Hässelby SK, med tiden 35.40. Det var fjärde gången som Ingmarie var först i loppet men den här gången hade hon klubbkompisen Susanne Johansson strax bakom. Susanne gjorde ett starkt lopp och kom tvåa på 36.01, mer än tre minuter före trean Lisbeth Espersen från Helsingörs OK.