Stenhammar tackar nej till friidrotten

Endast en vecka före Svenska Friidrottsförbundets årsmöte drabbas förbundet av ett kännbart avhopp: Olof Stenhammar, som var tänkt att bli ny ordförande om något eller några år, drar tillbaka sin kanidatur till en plats i styrelsen.

Stenhammar, som ledde Stockholms kandidatur för sommar-OS år 2004 och som är grundare av det börsnoterade företaget OM-gruppen, var mycket positiv när han av valberedningen lanserades som styrelsekandidat i slutet av november:
- Friidrott är den ädlaste av idrotter så jag är självklart intresserad, förklarade Stenhammar.
Nu har han ändrat sig:
- Olof Stenhammar har på egen begäran återtagit sin kandidatur till friidrottsförbundets styrelse p g a att hans uppdrag som styrelseordförande i OM kommer att kräva betydande insatser under det kommande året, skriver Svenska Friidrottsförbundet i ett pressmedelande.
En man som Olof Stenhammar hade behövts i Svenska Friidrottsförbundets styrelse. Förbundets ekonomi är ansträngd. Förhoppningen var att Stenhammar med hjälp av sina kontakter inom näringslivet skulle kunna
göra en insats på sponsorsidan.
På sikt var Stenhammar tänkt som efterträdare till Bengt Westerberg som ordförande i det mer än 100 år gamla förbundet. Westerberg förväntas inte stanna kvar mer än ett eller högst två år.
Nu föreslår valberedningen att Erik Wiger från Bollnäs tar den
styrelseplats som var vikt för Stenhammar.