STHLM Urban Trail först ut i intensiv loppmånad

På söndag, 11 augusti, radar 3200 löpare upp sig för tredje upplagan av STHLM Urban Trail. Loppet fokuserar på upplevelsen och löparna springer genom 10 byggnader som på olika sätt är unika och viktiga för Stockholm som Liljevalchs, Musikaliska och Skansen. Samtidigt inleds en intensiv månad av lopp i Stockholm, som också innehåller Midnattsloppet den 17 augusti och Tjejmilen lördagen den 31 augusti.

STHLM Urban Trail profilerar sig som en löparupplevelse utöver det vanliga, ett nytt sätt att upptäcka Stockholm för både Stockholmare och turister. Evenemangsområdet ligger i Galärparken på Södra Djurgården. Första start går redan kl 07.40 – sedan ger sig deltagarna ut på en kombinerad sightseeingrunda och löplopp.

– Nordiska Museet är en av Stockholms vackraste byggnader, att springa genom de otroligt pampiga salarna är något alldeles unikt. Och det är bara en av byggnaderna våra deltagare får ”nyckeln” till. Vi är stolta över att tillsammans med våra partners kunna erbjuda en upplevelse genom Stockholm där deltagarna får vara med om något väldigt speciellt. Alla våra byggnader bidrar med spännande överraskningar, säger Louise Fredriksson, projektledare på Marathongruppen som arrangerar STHLM Urban Trail, i ett pressmeddelande.

Drygt 3 200 deltagare är anmälda till loppet och de kommer få många överraskningar längs banan. De 10 byggnader som återfinns i årets upplaga av STHLM Urban Trail är Vikingaliv, Nordiska museet, Skansen (Baltic Sea Science Center), Liljevalchs, Musikaliska, Scenkonstmuseet, träningsstället SATS Stureplan, shoppinggallerian Mood Stockholm, Armémuseet och restaurang Josefina.

Loppet är utan tidtagning för att uppmärksamma andra värden, som att våga stanna upp och njuta av utsikt, omgivning och gemenskapen. Detta är något som verkar ligga i tiden där allt fler springer upplevelselopp och där träning handlar om mer än att prestera.

Nyhet: STHLM Urban Trail KIDS
För första gången får även barn mellan 7 och 13 år vara med och springa STHLM Urban Trail Kids. Barnens bana är cirka 3 kilometer och går mellan byggnaderna på Djurgården, Vikingaliv, Liljevalchs, Skansen, Nordiska museet och Josefina.

– Vi vill vara en del i att uppmuntra barns rörelse – därför lägger vi in barnklasser i fler och fler av våra evenemang. STHLM Urban Trail är dessutom ett annorlunda och spännande lopp för barnen som jag verkligen tror att de kommer gilla att springa, säger David Fridell, marknadschef på Marathongruppen.

För dig som inte är anmäld finns det möjlighet att efteranmäla sig på plats på söndag morgon. Läs mer om loppet på www.sthlmurbantrail.se