Största satsningen på en svensk friidrottsgala

General Electric gör en stor satsning på friidrott. Företaget blir titelsponsor för Globen Galan som är en av världens bästa inomhusgalor i friidrott. Tävlingen byter nu namn till GE Globen Galan. General Electric satsar sammanlagt 6 milj kr under fem år på GE Globen Galan. Det är den största sponsorsumman någonsin för en svensk friidrottsgala.

- Vi är mycket glada över att kunna inleda ett femårigt samarbete med General Electric. Det är ett ekonomiskt vågspel att arrangera en friidrottsgala av världsklass. Nu känns det tryggare att planera framtida galor i Globen, säger Anders Olsson som är tävlingsledare för GE Globen Galan.
GE Globen Galan avgörs nästa år torsdagen den 17 februari. Galan bildar tillsammans med inomhustävlingarna i Birmingham, Gent och Lievin (Frankrike) världens bästa inomhusserie i friidrott. I år är den gemensamma prissumman för denna inomhusserie 1,8 milj kr vilket är den högsta prissumman för inomhusfriidrott i världen.
- Det finns en kultur inom vårt företag internationellt att sponsra idrott. Det här tror jag är ett bra sätt att göra GE mer känt för en bredare publik i Sverige. Vi har en helhjärtad uppslutning inom företaget på satsningen på GE Globen Galan, säger Per Ericsson som är national executive för GE i Norden.