Stort intresse för Rösjöloppet

Intresset för Rösjöloppet håller sig.
Drygt 5 000 personer är anmälda till vårens största svenska terränglopp som avgörs på söndag.
? Med efteranmälningar räknar vi med att nå upp till fjolårets siffra 5 800 anmälda, säger Thomas Waldetoft som arbetar på arrangörsklubben Turebergs kansli.

På söndag klockan 10.00 ger sig de första löparna iväg från startplatsen på Edsbergs Sportfält i Sollentuna, sedan är det full aktivitet i flera timmar. Sista start (herrar 17 km) är kl 13.50. Herrarnas elitklass startar kl 12.00, damernas elitklass kl 12.20.
Rösjöloppet har hela 36 klasser vilket betyder att det finns en lämplig klass för alla löpare och joggare från åtta år och uppåt. I seniorklassen kan deltagarna välja mellan tre distanser; 5,7 km, 10,5 km och 17,0 km.
Rösjöloppet kolliderar i år för första gången med Göteborgsvarvet som är vårens största svenska löpartävling.
- Det är flera som hört av sig till oss och sagt att det är synd att båda loppen avgörs samma helg.  De brukar springa både Rösjöloppet och Göteborgsvarvet, men tvingas välja en av tävlingarna i år, berättar Thomas Waldetoft.
I herrarnas elitklass är Kent Claesson från Skillingaryd (svensk mästare på 5 000 m i fjol) och Patrik Johansson från Spårvägen (svensk mästare på 1 500 m i fjol) de mest intressanta namnen.
På damsidan är Magdalena Thorsell från Hässelby - tvåa i terräng-SM 4 km för två veckor sedan - favorit före hemmahoppet Anna Lindh. Malin Ewerlöf hade planerat att göra sin första utomhustävling för året i Rösjöloppet, men fjolårets EM-tvåa har tvingats lämna återbud p.g.a. förkylning.
Det går bra att efteranmäla sig till Rösjöloppet på kl 8 - 14 lördag och från kl 8 på söndag. Efteranmälan göres i Tennishallen på Edsbergs Sportfält.

Till Rösjöloppets hemsida