Strax avgör PerssonTvå Sjöar Runt

600 meter från mål löpte Erik Sjöqvist (till höger på bilden ovan) och Mattias Persson sida vid sida, men i stigningen upp mot målet på Sundbybergs Idrottsplats var Mattias starkast. Den 23-årige Spårvägen-löparen vann därmed Två Sjöar Runt som är säsongens första större svenska långlopp.

Erik Sjöqvist från Enhörna debuterade som friidrottare i höstas då han helt oväntat vann ett par tävlingar. Nu öppnade han Två Sjöar Runt i samma stil och ledde klart efter 5 km. På andra varvet kom sedan Mattias ikapp.
Mattias Persson inledde våren starkt även i fjol, men hade sedan oturen att bli sjuk och fick därför aldrig chansen att visa sin klass i terräng-SM.
I vår har Mattias planerat in två viktiga lopp; Haags halvmaraton nästa helg och sedan terräng-SM i Värnamo den 25 april.
Mattias Persson noterade 35.10 på den 11,2 km långa banan. Han var därmed 17 sekunder under finländaren Janne Holméns segrartid från i fjol.

I damklassen var Anna Lindh från Tureberg starkast. Hon sprang ifrån konkurrenterna under slutet av loppet och var till sist 14 sekunder före
Ebba Stenbäck från UK Sprint i Söderköping.
- Jag bestämde mig för att ställa upp i morse när jag såg att vädret var
bra, berättade 24-åriga Anna Lindh.
- Jag gjorde mitt eget lopp. De andra bara försvann på slutet.
Sedan ett år tillbaka tränar hon cirka tio mil i veckan. Den ökade träningsvolymen gav resultat redan 1998 då Anna Lindh noterade 2.50.15 på maraton och därmed var Sverige-fyra på distansen. Nu hoppas hon på en framskjuten placering i Stockholm Marathon den 12 juni:
- Det är mitt viktigaste lopp under våren och försommaren.
Anna Lindh noterade 20.29 på den 5,7 km långa dambanan. I fjol segrade Jessica Carlberg från Oskarshamn på 20.07.
Det var goda tävlingsförhållanden med några plusgrader och barmark längs hela banan när den 35:e upplagan av Två Sjöar Runt avjordes. Något dussin riktiga entusiaster passade på att hälsa den annalkande våren genom att springa i kortbyxor, men majoriteten av deltagarna föredrog långa tajts. Cirka tusen personer var anmälda till denna traditionella säsongsupptakt för löparna i Stockholmstrakten.