Sven Nylander springer Stockholm Marathon

För tre år sedan tog Sveriges genom tiderna främste häcklöpare farväl när han tävlade i DN Galan.
Lördagen den 3 juni hoppas Sven Nylander tävla på Stockholm Stadions löparbanor igen.

Den här hången handlar det inte om 400 meter häck utan om 42 195 meter utan häckar. Sven Nylander är nämligen en av nära 14 000 löpare som är anmälda till den 22:a upplagan av Stockholm Marathon.
- Jag behöver en utmaning. Så enkelt är det, förklarar han.
Från början var det meningen att Sven skulle möta sin träningskompis Roger Black från Storbritannien i London Marathon i slutet av aopril, men en förkylning spolierade projektet.
- Jag har kört tre mil på träning. Det gick bra i 25-26 km men sen kom jag in i en rejäl schackningsperiod. Jag hade kanske druckit före lite. Jag vet inte.
Vikten kommer i alla fall inte att besvära Sven. Han väger mindre nu än när han var som bäst. Häckräven Nylander startar Stockholm Marathon utan stora ambitioner.
- I första hand gäller det att ta sig runt. Sen hoppas jag på en tid runt fyra timmar. Det blir en engångsföreteelse. Jag gör det för att ha sprungit en mara en gång i livet. Men jag kommer alltid att fortsätta träna för mitt eget välbefinnande. Jag kan helt enkelt inte sluta med det!
Genom åren har flera av Sveriges största idrottsprofiler sprungit Stockholm Marathon; Ingemar Johansson, Gunde Svahn, Börje Salming, Anders Gärderud, Sven-Åke Lundbäck m.fl.

Läs mer om Stockholm Marathon: