Tanzanier snuvade svenska mästare i Rösjöloppet

Det blev en hektisk söndag för Malin Ewerlöf. Först Rösjöloppet, sedan pressträff och signering av nya boken.
En kanondag med strålande sol. En riktig löparfest med 4500 deltagare.
- Aldrig roligt att bli tvåa, kommenterar Malin som snuvades på showen av den 17-åriga tanzanskan Zakia Mrisho.

- Jag är nöjd ändå, blev lite trött. Tanzanskan var för bra helt enkelt, fortsätter Malin som för en vecka sedan blev svensk terrängmästare på 4000 meter.
Nu hade Malin hårdare svenskt motstånd på samma distans i Rösjöloppet. Marie Söderström Lundberg pressade Malin fram till sista backen innan mål och var bara fyra sekunder efter i mål. Marie var förra veckan tvåa på långa banan i terräng-SM, som vanns av Camilla Benjaminsson. På söndagen var dock Marie den klart snabbaste - ett formbesked efter en lite motig vår för Marie. Lovande inför Göteborgsvarvet på lördag och inför Stockholm Marathon om fyra veckor.

Även i herrarnas elitklass var det en tanzanier som snuvade en svensk mästare på segern. Jumanne Tluway drog ifrån Claes Nyberg i samma utförsbacke på alla tre varven på den 6 kilometer långa banan.
- Det är nog inte så mycket jag som är en dålig utförslöpare som han som var en duktig, menade den svenska terrängstjärnan som var fem sekunder efter i mål.
I början av loppet försökte Enhörnas Erik Sjöqvist hänga på tätduon. Men den hårda farten knäckte. Erik slutade fyra efter fjolårssegraren Kent Claesson.
- Det gick rikigt fort idag. Tluway verkar vara rikigt bra. Få se vad han kan göra i Göteborgsvarvet, säger Claes Nyberg som själv närmast springer Holmenkollstafetten i Oslo för sitt Göta, möjligen Götajoggen och alldeles säkert 10000 meter i Prag 5 juni.

Alla resultat finns på hemsidan