Thommy vann mästarmötet i Höga Kusten

Höga kusten kallas den bergiga kusten i norra Ångermanland. Nordingrå är hjärtat och här avgjordes på lördagen Höga kusten marathon. En löparfest med alla ingredienser: minimarathon, tjejmil, kvarts-, halv- och helmarathon. Totalt mer än 700 deltagare.

Festen började redan på fredagskvällen när Leif "Loket" Ohlsson invigde årets evenemang. Sång av Höga Kusten Gospel och underhållning av Nicke Sjödin i Kusthallen som annars är Höga Kusten Hockeys hemmaarena.
Men på helmaran var det inte bara fest, utan också tävling:
Thommy Larsson vs Sören Pettersson.
Thommy som vunnit de senaste åren utmanades nu av gamle skidåkaren Sören Pettersson som på 80-talet gjorde under 2.30 på den gamla, tuffa Höga Kusten-banan.
När starten gick stack Thommy och Sören nästan omgående ifrån det övriga fältet. Ett varv orkade Sören hänga på i Thommys fart. Thommy malde maskinmässigt i jämnt tempo såväl uppför som nerför och till slut tvingades Sören ge upp.
Trots en tuff banprofil i Höga kusten-maran var Thommy nu endast sekunden sämre än vid 38:e platsen i Stockholm för två månader sedan.
- Det brukar ju inte bli så här bra tider på den här banan, vi var sju löpare under tre timmar. Kanske är det så att vi som tränar mycket i backig terräng inte förlorar så mycket för att det är backigt, funderar sexan i loppet, Karl-Johan Stenmark.
På lördagen var det också perfektt väder för amratonlöpning, 15 grader och molnigt. Vad mer kan en maratonlöpare önska sig?
- Visst vore det roligt om fler upptäckte det här loppet, tycker Karl-Johan Stenmark. Ett bra arrangemang, med fin inraming och fantastiskt vacker natur är värd ännu fler löpare.

Resultat:
Herrar helmarathon
1) Thommy Larsson, Sundsvalls FI, 2.41.12
2) Sören Pettersson, Graninge, 2.46.47
3) Åke Harlin, Brännans IF, 2.50.08
4) Martin Bruhneskog, Sundsvalls FI, 2.52.29
5) Torbjörn Svensson, Ånge, 2.52.36
6) Karl-Johan Stenmark, Sundsvalls FI, 2.54.09
7) Göran Mårtensson, Täby LLK, 2.58.39.

Damer
1) Kristina Forslund, IFK Nyland, 3.15.49
2) Maj Hedberg, Fredrikshof, 4.28.27
3) Solweig Sjöö, Knivsta, 5.00.37

Fler resultat på hemsidan.