5000 laddade med Patrik Isaksson

Det finns olika sätt att ladda upp inför en löpartävling. Vila och pasta är något som många löpare gärna ägnar sig åt dagen före ett viktigt lopp.
Vid Tjejmilen har det för många blivit en tradition att komma till Tjejmilens konsert som loppets huvudsponsor Friggs bjuder alla deltagare på. Under lördagseftermiddagen samlades nära 5 000 Tjejmilen-deltagare i Kungsträdgården för att lyssna på Patrik Isaksson.

- Hej mina hurtbullar. Lycka till i morgon, hälsade Patrik Isaksson Tjejmilen-löparna.
Många av åhörarna sjöng med i kända Patrik Isaksson-låtar som ?Tillbaks till ruta 1" och "Hur kan du lova mig".
En kvart efter det att konserten var slut började det regna efter en månad av idel solsken över Stockholm. Efter dett tag upphörde regnet. På söndagen lovar meteorologerna solsken och 17-20 grader varmt.

Samtidigt som Tjejmilens konsert pågick i Kungsträdgården strömmade löpare till nummerlappsutdelningen i Wasahallen på Djurgården. Bland de cirka hundra friidrottare som under lördagen hjälpte till vid nummerlappsutdelningen fanns det en som var extra nervös inför söndagens lopp.
Han heter Andreas Rehnborg och har fått hedersuppdraget att vara kransmas i Tjejmilen.Eftersom klassen på elitlöparna i år är högre än någonsin kan det bli tufft för kransmasen att hålla jämna steg med segrarinnan på upploppet när han ska sätta segerkransen på hennes axlar.
22-årige Andreas Rehnborg bör dock klara detta bra. Han är en av landets bästa löpare på 400 m och 800 m. För två veckor sedan var Rehnborg tvåa på 800 m vid friidrotts-SM i Gävle. Förra helgen debuterade han i seniorlandslaget genom att bli fjärde man på 800 m i Finnkampen.
- Hoppas att det blir Marie som vinner, förklarade Andreas Rehnborg, som liksom dubbla Tjejmilen-vinnaren Marie Söderström-Lundberg tävlar för Hässelby.
- Men jag tror Gunhild Haugen är den bästa löparen i Tjejmilen i år.
Andreas Rehnborg genomförde ett tufft träningspass på lördagsmorgonen innan det var dags att ta sig till Wasahallen. Nästa söndag tänker han nämligen testa formen på halv maraton (21098 meter) i S:t Eriksloppet.

Mer om Tjejmilen 2002