Träningskompisar snabbast i Landskrona

Det var väl som vilket träningspass som helst. Dan Agnarsson och Kari Nieminen sida vid sida. Det var bara det att det i söndags handlade om Landskrona Marathon och veteran-SM.

- Ja, vi tränar mycket ihop. Både intervaller och snabbdistans så jag är van att se hans vader, kommenterar Dan Agnarsson.
Sida vid sida sprang de två kompisarna från Öbacka LK i täten av Landskrona Marathon. I drygt ett varv av fyra hängde Team Blekinges Stefan Ulmeståhl med de två härnösandslöparna. Sedan var det de två träningskompisarna mot varandra.
- Vid 35 kilometer började han bli stum men jag fortsatte bara, berättar Dan som sedan sprang till seger i Landskrona Marathon, och i M35 i veteran-SM.
- Synd att inte fler veteraner ställer upp. Det hade roligt med ett bredare startfält, säger Agnarsson som nu - 39 år gammal - vann sitt tredje veteran-SM i maratonlöpning.
Tiden 2.38.35 är sex minuter över perset rån Stockholm Marathon förra året.
- Jag har nog tränat för litet och tävlat för mycket i sommar.
Träningskompisen Kari Nieminen tröttnade på slutet och var med sina 2.40.24 endast 12 sekunder före Stefan Ulmeståhl, men alla fick de guldpeng: Kari i klassen M40 och Ulmeståhl i M45.
Landskrona Marathon hade fått äran i år att husera veteranmästerskapen. Loppet ordnades för 19:e gången men för att locka fler löpare hade man flyttat tävlingsdatum från april till 29 augusti. 93 löpare fullföljde.

Resultat finns på Marathon.se:s resultatsida.