Ultrarekord i Hultsfred

Rockfestivalen har satt Hultsfred på kartan. Men det småländska samhället är också Mekka för Sveriges ultralöpare.
I lördags avgjordes Hultsfreds Ultra, Sveriges enda 100 kilometers lopp.

Entusiasterna i Hultsfreds Löparklubb hade lyckats locka 31 deltagare till 100 kilometers loppet och 30 till 50 kilometersloppet. Deltagarrekord för loppet som nu ordnades för fjärde gången:
- Hit kommer löpare som har sprungit många maraton och vill ha en ny utmaning, berättar Kurt Gustavsson i Hultsfreds LK.
Med 16-17 grader i luften, lite regn ibland blev det perfekta förhållanden för löparna och banrekorden föll på löpande band:
Först sprang Nils-Allan Torstensson, Storebro SC, i mål på Knektavallen som segrare på 50 km med tiden 3.27.48. Imponerande inte minst för att Nils-Allan för bara en vecka sedan vann veteran-SM i maraton i klassen H40.
Mary Larsson missade visserligen sitt banrekord med minuten när hon vann damernas 50 km på 2.56.38, men sedan fortsatte banrekordslakten med att hennes man, Rune Larsson putsade rekordet på 100 km ner till 8.07.15. En bit kvar dock till Runes personliga rekord på 6.43, men så var också de tio varven på milbanan i Hultsfred mer ett träningspass. Runes nästa stora tävling är Spartathlon i september - 25 mil från Aten till Sparta.
Marie Sollerman var endast tre minuter från det svenska rekordet på 100 kilometer närhon vann damklassen på 9.15.30.
Resultat från Hultsfredsmaran kommer på hemsidan.