Ultraspecial: Träna med Buud i Spring!

När distansen är längre än ett maraton kallas det för ultralöpning. Det handlar ibland om fem mil, ibland om tio mil. Distansen är den stora utmaningen.
Mer om ultralöpning i vårsåsongens sista Spring! som du kan se direkt här ovan.
Dessutom utrustningstips för sommarens heta dagar och tävlingen På steget som är på klassisk löparmark.

Ultraspecialen avrundar den tredje säsongen av det populära webb-tv-programmet Spring! med Petra Månström och Anders Szalkai som programledare.
Innehållet i det drygt 25 minuter långa programmet:

Ultraträning med Jonas Buud

Anders Szalkai åker upp till Mora för att testa ett pass med den svenska världsstjärnan Jonas Buud och få tips om hur man tränar för att klara ultralånga distanser. För endast några månader sedan blev Jonas Buud tvåa i VM över 100 km.

Unga ultralöparen Sophia Sundberg

Petra Månström träffar Sophia Sundberg som är en av många unga löpartjejer som gillar längre distanser än maraton. Medan Jonas Buud har sin egen träningsmodell så tränar Sophia mer som andra satsande löpare.

När värmen slår till

Försommaren 2012 har varit kylig men helt plötsligt slår värmen till - och då gäller det att vara rustad. Löplabbets utrustningsexpert Jorgen Lindh tipsar om dryck och utrustning när temperaturen stiger.

Klassisk löparmark i På Steget

Tittartävlingen På steget avgörs på klassisk löparmark. Gissa staden, och knäck ledtrådarna, ju fler lösta ledtrådar desto större chans att vinna ett par löparskor från Asics.