Vackert väder på Hisingen

Visserligen är hösten i antågande, men det är än så länge ganska tätt mellan löpartävlingarna. På lördagen arrangerades Hisingsrundan för 17:e gången, i något av det bästa löparväder som den här säsongen bjudit på.

Text: Jakob Karlsson

Hisingsrundan arrangeras av göteborgsklubben IF Kville, som har sin hemvist just ute på Hisingen. Loppet har start och mål på Rambergsvallen, och däremellan avverkar deltagarna åtta kilometer. Banan går till största delen i bostadsområden i området norr och väster om Ramberget. Det är en mycket lättlöpt bana utan några backar att tala om. Under lördagen var det dessutom näst intill perfekt löparväder; 14-15 grader och nästan vindstilla.
På plaketten presenteras tävlingen som "Hisingens eget stadslopp", och en titt i resultatlistan visar att de flesta deltagarna kommer från Göteborg med omnejd. Tävlingsklasserna lockade ganska få av de 300 anmälda, vilket visar att Hisingsrundan i första hand verkar locka motionslöpare - även om flera löpare som anmält sig i motionsklasserna sprang i mål på mycket bra tider. Distansen, åtta kilometer, är enligt arrangören vald för att vara "lagom" för de flesta. Man lockade till och så många att fullfölja loppet att de beställda plaketterna inte räckte till!
Bland herrarna var Peter Tefke från Ale 90 IK först över mållinjen med tiden 24:41. Han hade nästan en minut tillgodo på tvåan Thomas Johansson, Sävedalens AIK, som i sin tur var klart före trean Fredrik Barrulf från karlstadsklubben IF Göta. Segrade i damklassen gjorde Kristin Johansson från Majornas IK på tiden 28:02. Segermarginalen var god, även om den inte kunde jämföras med de nära åtta minuter hon hade då hon vann Fredsloppet två veckor tidigare. Ulrika Janemo från arrangerande IF Kville fick dock se sig slagen med knappt två minuter, men var å andra sidan en dryg minut före Åsa Enandsson, IF Göta, på tredjeplatsen.

Resultat
Herrar 8 km, tävlingsklass
1) Peter Tefke Ale 90 IK 24:41
2) Thomas Johansson Sävedalens AIK 25:38
3) Fredrik Barrulf IF Göta 26:00
4) Christopher Falk IF Rigor 26:16
5) Johan Wettergren IF Kville 26:24
Damer 8 km, tävlingsklass
1) Kristin Johansson Majornas IK 28:02
2) Ulrika Janemo IF Kville 29:48
3) Åsa Enandsson IF Göta 31:00
4) Jeanette Barrulf IF Göta 32:27
5) Lotta Olofsson Majornas IK 32:40

Komplett resultatlista publiceras i GP:s nordostbilaga under kommande vecka. Kanske dyker resultaten även upp på IF Kvilles hemsida.