VårRuset gick i mål i Visby

VårRuset började redan i mitten av maj i Malmö. På torsdagskvällen sprang de sista tjejerna i mål i Europas största löparserie för tjejer.
Med en härlig sommarkväll fick VårRuset sin final i Visby.

Med anmälda 1316 löpare i Visby summerar VårRuset 139000 tjejer i 14 städer. Ett nytt rekord för löparserien, och även om loppet på Gotland är det minsta var det öns största löparevenemang någonsin.
Alla lopp i VårRuset är cirka 5 kilometer. I Visby har man lyckats få en bana som både går utefter havet och som också tar en sväng in genom murarna till målet på Paviljongsplan.
Med "evige" speakern Clabbe af Geijerstam, Reebok-sko-bilen i täten, Vivo-kassar med picknick till de många lagen var det annars precis likadant inramat som de andra loppen.
Juli är semestertid men Katarina Löf kunde inte låta bli att ta i lite. Spårvägentjejen är sommargotlänning och efteranmälde sig till loppet.
Priserna lottas annars ut. Mest förvånad var nog Gun Eriksson som hade tänkt sig att springa fem kilometer - och som till slut kommer att hamna i London - högvinsten på lotteriet.