Varvets resultat fungerar igen

Glada nyheter från GöteborgsVarvet:
Sedan onsdag morgon fungerar resulatservicen som den ska.
Det innebär att det går att söka i resultatlistan på <a href="http://www.goteborgsvarvet.com/">GöteborgsVarvets hemsida.</a>

GöteborgsVarvet avgjordes den 8 maj.
Den 10 maj kunde man köpa GöteborgsTidningen med en resulatbilaga.
Den 13 maj skulle resultaten läggas ut för allmänheten på Internet.
- Killen som skulle göra det blev sjuk och det var ju Kristi Himmelfärds dag, så till en början låg 1998 års resultat där, men på fredagen fick vi in rätt lista i databasen, säger Göran Selldén på Frontec i Göteborg.
Problemen fortsatte dock för Frontec, det börsnoterade IT-företag som har hand om GöteborgsVarvets resultatservice.
- Det var sådant tryck på servern att den stannade och till slut fick vi ställa ner antalet möjliga besökare till 200 åt gången, berättar den tekniskt ansvarige på Frontec.
Ändå var det inte slut på eländet. Det visade sig att de nyaste versionerna av Netscape och GöteborgsVarvets server inte gillade varandra. Den som gjorde en sökning fick helt enkelt inget svar.
På onsdagen lyckades man dock ordna även det problemet.
Frågan är nu om Stockholm Marathon kommer att klara sin höga ambition att ha ute resultaten för alla löpare redan under tävlingskvällen.
- Normalt ska det inte vara några problem. Förra året hade vi alla resultat ute tio minuter efter det att sista löpare gått i mål, säger Jim Sundberg på East Web Communication som tillsammans med HEGO Systems ansvarar för resultatservicen från Stockholm Marathon.
- Göteborgsvarvet har en server med 256 kb/s bandbredd, vi har i praktiken ända upp till 10 mb/s, så trafiken ska inte heller vara några problem, avslutar Jim Sundberg.